Grupa Evanesens objavila novi album VIDEO

"The Bitter Truth" je novi album grupe Evanesens (Evanescence), i to prvi sa njihovom originalnom muzikom posle deset godina. Bend se vratio korenima i poznatom moćnom zvuku.

Izvor: Headliner

Četvrtak, 01.04.2021.

10:52

Grupa Evanesens objavila novi album VIDEO
Foto: Profimedia

Album je i odraz ličnih tragedija članova grupe (preminuli su iznenada brat pevačice Ejmi Li i dete basiste Tima Mekorda) baš kao i kolektivne tragedije nastale zbog rasne nejednakosti, kovida i ekonomskog preokreta. Uprkos mračnoj i gorkoj strani života, album šalje pozitivnu poruku - bolje je boriti se nego odustati.

Ejmi Li piše i peva o temama kao što su unutrašnji demoni, žaljenje, "dobro sam" fasadi koju društvo nameće onima koju se bore s mentalnim zdravljem, pobuna u lice nepravdi i mržnji prema ženama, kao i o slobodi koja dolazi sa završavanjem toksičnih odnosa, prenosi Headliner.

"Želim da ovaj album ljudima da osećaj nade, snage i moći. Ono što me u životu nadahnjuje jesu ljudi koji su prevladali velike prepreke – preživeli. Nadam se da možemo da živimo s idejom da kada su stvari nemoguće bolne, da život vredi živeti", kaže prevačica Ejmi Li.

"Oslanjanje na te mračne, izazovne trenutke, suočavanje s njima i shvatanje da u tome nismo sami čini nas stvarnima. Čine nas dovoljno jakima da ih preuzmemo. To nas zbližava, ako dopustimo, u dubljem uvažavanju svetlosti i istine. Hvala na uspomenama. A sada idemo da pravimo neke nove", dodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: