Dragana Mićalović: "Glumci su inače pod maskama, ali ove maske su depresivne" VIDEO

Zavoleli ste je kao Unu, a onda je postala i Ana, i to ona najslavnija - Ana Karenjina. Jedna od omiljenih glumica iz "Igre sudbine" Dragana Mićalović ovih dana veoma je angažovana što oko serije, što u pozorištu.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2021.

11:52

Dragana Mićalović:
Foto: Printskrin/TV Prva

"Prošle nedelje smo u Narodnom pozorištu moja klasa - profesora Božidara Đurovića i Hadži-Nenada Maričića imali tu priliku i čast da odigramo prvi put pred publikom na pravoj profesionalnoj sceni ispit iz glume i to je bio jedan događaj nimalo zanimljiv za publiku, ali veoma značajan za nas glumački. Svako od nas 14 je imao po osam monologa iz svetske književnosti."

Dragani se ispunila i želja da igra Anu Karenjinu u Nišu.

"Jako sam bila uplašena, velika je odgovornost sama činjenica raditi Tolstoja, izgovarati rečenice koje je on napisao. Ipak, posle svetog pisma ne postoji delo koje ima više prevoda od "Ane Krenjine". Poslednja koja je to igrala kod nas je bila Mira Stupica i sad posle Mire stati na tu scenu je meni bila velika odgovornost", kaže Mićalović za TV Prva.

Uloga Une u seriji "Igra sudbine" krenula je kao epizodna uloga, a sada je postala jedna o kojoj mnogi pričaju.

"Sad se Unin lik polako širi i nekako ulazi u tu celu ekipu. Meni je drago pogovoto kad mi naš reditelj Miša Vukobratović kaže: 'Ja ne zanm šta će s tobom da se desi'".

S obzirom na trenutnu pogoršanu epidemiološku situaciju, Mićalovićeva kaže da manje snimaju i da su im otežani uslovi rada, ali da se, kao i svi, nada najboljem.

"Jedan moj divni kolega je rekao: 'Inače glumci su pod maskama', ali ove maske su depresivne, ali štite nas."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: