Skorseze: "Striming servisi uništavaju bioskop"

Reditelj Martin Skorseze objavio je esej o budućnosti filmske industrije, u kom navodi da su striming servisi umanjili vrednost bioskopa.

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2021.

14:10

Skorseze:
Foto: Profimedia

Navodi da gledaoci imaju drugačije iskustvo filma kada ga gledaju preko striming servisa.

"Umetnost filma je sistematično potcenjivana, omalovažena i svedena na najniži zajednički imenitelj", napisao je Skorseze.

Dodao je da ne možemo da očekujemo da će se filmska industrija, takva kakva jeste, postarati da bioskopi prežive i da će se brinuti o njima.

"Mi koji poznajemo film i bioskop i njihovu istoriju moramo da delimo svoju ljubav i znanje o njima sa što više ljudi. Oni su najveće blago naše kulture i moramo se shodno tome ophoditi prema njima kako im dolikuje", naveo je poznati reditelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: