Srbi i Hrvati zaratili zbog srpskog kandidata za Oskara: "Još jedna laž"

Film "Dara iz Jasenovca", srpski kandidat za nagradu Oskar, do sada je imao priliku da pogleda veoma mali broj ljudi, ali to ne sprečava brojne ljude koji ga nisu pogledali da mu daju veoma niske ili visoke ocene na IMDb.

Izvor: B92

Petak, 29.01.2021.

08:35

Srbi i Hrvati zaratili zbog srpskog kandidata za Oskara:
Foto: Profimedia

Zašto - pitate se možda? Svakako ne zato što je film toliko grozan ili toliko odličan, već zato što su se Srbi i Hrvati ponovo dohvatili preko društvenih mreža, piše portal Indeks.

Sve je počelo kad je "Varajeti", jedan od najuticajnijih filmskih magazina na svetu, objavio kritiku Džeja Vajsberga, koji je film nazvao "neprikrivenim primerom srpske nacionalističke propagande", koju su preneli i brojni hrvatski i srpski mediji.

Isti dan film je dobio nekoliko izrazito loših komentara na IMDb-u, a isti mu korisnici ostavljali najnižu ocenu (jedinicu). Informacija o tome počela je da se deli po društvenim mrežama, a neki korisnici iz Srbije odmah su zaključili da Hrvati namerno ruše ocenu filma.

"Još jedna srpska laž. Politički motivisan film, pun laži. Srbi ovim filmom žele da demonizuju sve Hrvate. Smešno", jedan je od komentara.

Na ovo su odmah reagovali neki Srbi koji su na društvenim mrežama počeli da objavljuju pozive svojim sunarodnicima da filmu daju što veću ocenu jer su "ustaše krenule da botuju na IMDb-u".

Mnogi su to oberučke prihvatili pa su se nakon nekoliko niskih ocena na IMDb-u zaređale same desetke za nepogledan film, kao i izrazito pozitivne recenzije.

Film koji trenutno na spomenutoj stranici ima ocenu 9,7 u Srbiji bi premijeru trebalo da ima u aprilu ove godine, a za sada se ne zna hoće li se prikazivati u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: