"Zaradio sam 37 funti od striming servisa"

Geri Njuman otkrio je da je milion strimova jedne od njegovih pesama plaćeno - 37 funti.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2021.

09:00

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Njegov komentar stigao je pošto su predstavnici tri glavne izdavačke kuće, Universal, Sony Music i Warner Music Group, dostavili dokaze u istrazi odbora za digital, kulturu, medije i sport (DCMS) o ekonomiji strimovanja muzike .

Prošle godine, muzičari poput Eda O'Brajena iz Radioheada, Gaja Garvija iz Elbowa i Nadine Šah upozorili su zastupnike da nepravedno plaćanje putem striminga "preti budućnosti muzike".

Njuman se nije pojavio na ročištu, ali je dao svoje mišljenje o prihodu od striminga – stavljajući brojeve u kontekst, prenosi Headliner.

"Rešenje je jednostavno. Striming kompanije bi trebalo da plate više novca. Dobijaju je besplatno. Jedna od mojih pesama imala je više od milon strimova a ja sam dobio 37 funti", rekao je za on za Skaj njuz.

Prema kampanji Broken Record, dok Velika Britanija donosi više od milijardu funti od striminga, umetnici dobijaju oko 16% ukupnog prihoda, dok diskografske kuće dobijaju oko 41%, a oni koji pružaju usluge striminga oko 29%.

"Ako ste stvarno na vrhu, tada možete prilično dobro da zaradite od striminga. Ako niste, više se isplati da zaboravite na to", rekao je Njuman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: