Biblioteka grada Beograda slavi 90. rođendan

Biblioteka grada Beograda obeležila je danas 90 godina postojanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2021.

14:15

Biblioteka grada Beograda slavi 90. rođendan
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Baloncici

Tom prilikom dodeljene su nagrade "Marija Ilić Agapova" – za najboljeg bibliotekara grada Beograda, "Gligorije Vozarović" – za najboljeg izdavača i nagrada za najčitaniju knjigu stranog autora, kao i nagrada "Čitalac godine" i "Povelja za izuzetan doprinos".

Nagrada koja nosi ime osnivača Biblioteke grada Beograda Marije Ilić Agapove dodeljena je Tanji Ivanović, bibliotekaru-savetniku u Biblioteci Srpske akademije nauka i umetnosti.

Nagrada "Gligorije Vozarović" za najboljeg izdavača u 2020. godini dodeljena je Izdavačkoj kući "Laguna" kao najvećem izdavaču u Srbiji.

Prema podacima iz mreže Biblioteke grada Beograda, najčitanija knjiga savremene prevedene književnosti u 2020. godini je roman "Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju", italijanske književnice Elene Ferante, u izdanju Izdavačkog preduzeća Booka.

Nagrada "Čitalac godine" u kategoriji dece do 14 godina pripala je jedanaestogodišnjem Denisu Rahmanoviću iz opštine Palilula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: