"Dara" krenula sa KiM jer su Srbi tamo kao u logoru

Premijera filma "Dara iz Jasenovca", srpskog kandidata za Oskara i Zlatni globus, održana je u Gračanici jer je položaj Srba na Kosovu i Metohiji sličan onom u logorima, izjavio je reditelj filma Predrag Gaga Atonijević.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

10:50

Graèanica/Foto: Depositphotos/jovep305@gmail.com

"Srbe sada na Kosovu stavljaju u logor i tako ih tretiraju, što nije lepa asocijacija, nego tužna. Međutim, život mora da ide dalje, izguraćemo sve te stvari, a upravo 'Dara iz Jasenovca' daje nadu na kraju, jer je to film ne o tome kako su nas ubijali, nego kako smo preživeli i simboličan je razlog zašto smo krenuli sa Kosovom“, rekao je za Kosovo onlajn Gaga Antonijević, koji se trenutno nalazi u Los Anđelesu.

Na pitanje da li planira u budućnosti da snimi film o stradanju Srba na Kosovu, Antonijević je rekao da to ima u planu.

"Tokom proteklih godina sam radio velike i bolne teme, Prvi svetski rat, sada Drugi svetski rat, film Spasitelj, koji se bavio ratom u bivšoj Jugoslaviji, i sada imam nameru da se dotaknem i Kosova. U toj sam fazi života, imam 60 godina, i želim da se bavim najbolnijim tačkama u našoj istoriji, ako mi Bog bude dao i da snimim", kaže poznati reditelj.

On je dodao da će trka za prestižnim nagradama biti teška zbog jake konkurencije, ali da uvek ima šanse, kao i da američki distributeri ne bi uzeli "Daru iz Jasenovca", da ne misle da je izuzetno snažan film i da će ga američka publika razumeti i reagovati na njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: