Od "Uvoda u anatomiju" do "To smo mi": Koronavirus u centru zapleta televizijskih serija

Od medicinske serije "Uvod u anatomiju" do romantične porodične drame "To smo mi" - koronavirus se uvukao u zaplete mnogih epizoda televizijskih sapunica u 2020. i tek je nekoliko serija izbeglo da spomene virus koji je toliko uticao na živote gledalaca.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

12:16

Od
Foto: Getty Images, Frederick M. Brown / Stringer

U prvim scenama poslednje sezone bolničke drame "Uvod u anatomiju" Meredit Grej uživa u trenutku samoće na plaži i iznenada se budi iscrpljena u užurbanom hitnom prijemu opremljena punom zaštitnom opremom.

"Mislim da imamo obavezu da pokažemo kroz šta prolaze zdravstveni radnici", kaže zvezda serije Elen Pompeo.

"U trenutku kad su mnogi Amerikanci iritirani nošenjem maski i nesvesni izazova s kojima su suočene bolnice, ova sezona 'Uvoda u anatomiju' nudi priliku da se čuje koliko je teško našim zdravstvenim radnicima", kaže ona.
Foto: GettyImages, Oli Scarff / Staff
Dijena Frolov i Andrej Šnajder iz serije produkcije En-Bi-Sija "Čikaška hitna" kažu za AFP da su kao "serija o bolnici znali da moraju da se bave pandemijom".

"Stoga ona igra ulogu, ako ne glavnu, onda sporednu, u svakoj od naših novih epizoda", kazali su Frolov i Šnajder o šestoj sezoni serije koja je počela 11. novembra.

"Kovid 19 je virus koji je značajno promenio protokole i postupke u bolnici", navode.
Foto: GettyImages, Frederick M. Brown / Stringer
Druge medicinske serije poput Ej-Bi-Sijeve "Dobri doktor" takođe su se bavile virusom, a "Novi Amsterdam" i "Specijalizant" pripremaju se da to učine u 2021.

I druge serije koje se ne bave bolnicama takođe su uključile koronavirus u epizode.

Tako u seriji En-Bi-Sija "To smo mi" član porodice Pirson ide u izolaciju, a glava porodice Rebeka zbog koronavirusa mora da odloži kliničko ispitivanje vezano uz Alchajmerovu bolest.

Ej-Bi-Sijeva serija "The Conners" bavi se pandemijom kroz prizmu finansijskih nevolja glavnih junaka i suprotstavljenih tabora u američkom društvu zbog primene epidemioloških mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: