Emir Kusturica objavio novi film na internetu VIDEO

Reditelj Emir Kusturica snimio je kratki film "Junaci našeg vremena", koji je objavljen na društvenim mrežama i Jutjubu.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2020.

12:50

Emir Kusturica objavio novi film na internetu VIDEO
Foto: Getty Images, Dominique Charriau / Stringer

U opisu kratkog filma reditelja navodi se da je "u sumrak ljudskosti, osvanula nada da nije sve ugašeno i zatrto".

"To pokazuju pojedinci skučeni po nekim ćoškovima sveta koji, za shvatanje savremenog čoveka, nemaju ništa, a ustvari imaju sve. I dok, po stihovima mnogih pesnika, svi tvrde da traže čoveka svećom, Emir Kusturica je u svom okruženju našao ljude i ne obasjava ih svećom, već reflektorima kako bi dokazao, po ko zna koji put, šta znači biti čovek", opisuje se kratko otvarenje "Junaci našeg vremena".

Zvučnu podlogu ovog kratkog filma čini pet kompozicija Emira Kusturice i sastava The No Smoking Orchestra, među kojima su "When Life Was a Miracle", "Dying Song" i "In the Beginning" .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: