Otkazane dve predstave iz epidemioloških razloga

U Narodnom pozorištu u Beogradu danas su otkazane dve najavljene predstave, zbog, kako se navodi, epidemioloških razloga.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.10.2020.

15:01

Otkazane dve predstave iz epidemioloških razloga
Ilustracija/Foto: depositphoto/ Leonid_Andronov

Otkazana je večerašnja predstava "Balkanskog špijuna", a na sajtu Narodnog pozorišta je navedeno da je otkazano i koncertno izvođenje Pučinijeve opere "Toska", zakazano za petak 30. oktobar.

Takvih obaveštenja zasad nema za predstave najavljene za novembar. Poslednja baletska predstava - "Evgenije Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog odigrana je sinoć, kao omaž dugogodišnjoj balerini tog pozorišta Lidiji Pilipenko (82), kojoj je to bila poslednja predstava koju je pripremila kao koreografkinja.

Za tu predstavu se, kao i za sve druge u Narodnom pozorištu u Beogradu, tražila karta više.

To pozorište je svoj rad tokom tekuće, 152. sezone (2020/2021), uredilo u skladu sa strogim merama za suzbijanja epidemije koronavirusa, i od kraja avgusta, kada je ustanovama kulture dozvoljen rad, odigrano je više od 50 predstava.

Tokom prethodna dva meseca Narodno pozorište je obeležavalo i značajne godišnjice, kao što je 180 godina od rođenja kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, kome su posvetili svečani koncert baleta 1. oktobra, uz delove "Labudovog jezera", "Krcka Oraščića" i "Uspavane lepotice", većinom nastupom po dva baletska umetnika na sceni.

Izvedene su i Verdijeve opere "Trubadur" i "Travijata", Mocartov "Bastijen i Bastijena", "Gospođa ministarka" Branislava Nušića, i druge predstave. Od publike se zahtevalo da obavezno koristi sanitarne maske, a gledalište je popunjavano samo do trećine kapaciteta: u Velikoj sali 220 mesta, a u sali "Raša Plaović" 90.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: