"Moja dugogodišnja karijera obeležena je vrednim priznanjem"

Nagrada "Darko Kraljić" za muzičko stvaralaštvo - životno delo u domenu popularne muzike za 2019. godinu uručena je danas kompozitoru Momčilu Bajagiću u prostorijama Udruženja kompozitora Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

16:30

Foto: Printscreen TV Prva

Bajagiću je nagradu uručio Srđan Marjanović, predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS. Bajagić se zahvalio svima na, kako je rekao, najznačajnijoj nagradi koju je dobio u karijeri.

"Izuzetna mi je čast što sam u prilici da govorim o nagradi koja nosi ime našeg najznačajnijeg kompozitora zabavne muzike. Moja dugogodišnja karijera obeležena je vrednim priznanjem", kazao je popularni Bajaga.

Publicista i novinar Peca Popović govorio je podudarnostima u životima i karijerama Kraljića i Bajagića. Za kraj svečanosti u Udruženju kompozitora Srbije laureat je sa pijanistom iz svog benda Sašom Loknerom izveo nekoliko numera sa repertoara grupe "Bajega i instruktori". Stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsednik, i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović jednoglasno je doneo odluku o dodeli nagrade Bajagi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: