Glumica koja je dala lik "Snežani" preminula u 101. godini

Mardž Čempion, američka glumica i plesačica koja je poslužila kao model za lik Snežane iz Diznijevog animiranog klasika "Snežana i sedam patuljaka", preminula je u 101. godini.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

14:11

Glumica koja je dala lik
Foto: Getty Images/Paul Hawthorne

Ona i njen suprug, Gauer Čempion, glumili su u mnogim mjuziklima 1950-ih, a njenu smrt je za Hollywood reporter potvrdio instruktor plesa Pjer Dilejn.

Mardž Čempion rođena je 1919. godine u Holivudu, a njen otac bio je prijatelj Volta Diznija. Možda je i to imalo ulogu u njenoj pobedi nad 200 kandidata, kada je izbor za lik Snežane pravljen.
Mardž Èempion 1954. godine. Foto: GettyImages/Keystone
"Niko od muških animatora nije znao kako bi tačno trebalo da se zaleprša haljina jedne devojke prilikom plesa. Zato sam im ja poslužila kao model", osvrnula se na ovo iskustvo u jednom intervjuu 1998. godine, prenosi BBC.

Zanimljivo je da ovo nije jedini Diznijev lik za koji je poslužila kao inspiracija - bila je model za vilu iz Pinokija, kao i za nilskog konja iz Fantazije.

Osvojila je Emi nagradu za koreografiju TV filma "Queen of the Stardust Ballroom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: