Album koji je izašao pre 43 godine sada je ponovo na vrhu Bilbordove liste VIDEO

Vreme kao da se vratilo za članove grupe Flitvud Mek (Fleetwood Mac) i postavilo njihov album u top-10 Bilbordove liste čak 43 godine nakon prvobitnog objavljivanja.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2020.

11:31

Album koji je izašao pre 43 godine sada je ponovo na vrhu Bilbordove liste VIDEO
Foto: Getty Images, Kevin Winter / Staff

"Rumours", jedan od najstarijih rok albuma koji je objavljen 1977. godine, dosegao je 9. mesto, što je skok od šest mesta u odnosu na prethodnu nedelju.

Pesma koja pokreće "oživljavanje" albuma, "Dreams", nalazi se na još popularnijem mestu i ove nedelje se popela za osam pozicija, dospevši na 3. mesto.

Oživljavanje interesa podstaknuto je viralnim video-zapisom sa platforme Tiktok koju je pokrenuo sredovečni Nejtan Apodaka.

On je postavio snimak na kom se vidi kako se vozi ulicama ispijajući sok od maline i nakratko je sinhronizovao vodeći vokal Stivi Niks - i tako su mnogi mladi na ovoj platformi prvi put čuli pesmu "Dreams".

Obnovljenu pažnju za bendom koristi čak i istoimeni album "Fleetwood Mac" iz 1975. godine: pomerio se na 44. mesto na listi ove nedelje, uprkos tome što ne uključuje pomenutu pesmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: