Zašto je ćerku Brusa Lija razočarao Tarantino

U novom intervjuu ćerka Brusa Lija, Šenon, rekla je da je njen otac "umeo ponekad da bude nervozan, ali nije obilazio ljude izazivajući ih na borbe".

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2020.

17:05

Zašto je ćerku Brusa Lija razočarao Tarantino
Foto: Getty Images, Matt Winkelmeyer / Stringer

Šenon Li se osvrnula na način na koji je njen pokojni otac i azijsko-američki glumac prikazan u filmu Kventina Tarantina iz 2019. godine, "Bilo jednom u Holivudu".

Kritikovala je scenu u kojoj glumac koji igra ulogu Brusa Lija izaziva kaskadera na snimanju i tu se rugaju njegovoj aroganciji.

"Moj otac je izuzetno naporno i direktno radio na ideji autentičnog predstavljanja Azijaca u Holivudu, pa mislim da ne bi išao okolo i premlaćivao kaskadere da bi unapredio svoj položaj", rekla je za "Saut Čajna morning post".

Odluka režisera da Brusa Lija prikaže na način na koji je prikazan značila je da je Kventin Tarantino tretirao Lija "onako kako je beli Holivud to činio dok je bio živ", dodala je Šenon.

"Bilo jednom u Holivudu" prikazan je prvi put 2018. godine, nakon čega je Šenon Li prvi put kritikovala scenu borbe.

Kasnije je priznala da je bila razočarana Tarantinovim odgovorom na njenu reakciju.

"Pokušala sam da mu pristupim sa hladne, sabrane i smirenije, direktne tačke gledišta i bila sam veoma razočarana kad sam videla odgovor Kventina Tarantina, koji je nastavio da govori: 'Oh, Brus Li je bio arogantan, bio je *****'", rekla je Li.

Kinesko-američki glumac Brus Li umro je 1973. godine, nakon "preosetljive reakcije na sastojak leka protiv bolova koji je izazvao oticanje u mozgu, što je rezultiralo smrću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: