Veče serenada u Beogradskoj filharmoniji od četvrtka do subote

Novi nastupi sa dirigentom Felcom nastavak su sezone i originalnog filharmonijskog koncepta ''Muzika svuda'', i sa tom idejom i realizacijama ne prestaju, jer su proteklog vikenda prijatno iznenadili prolaznike neočekivanim muziciranjem u Lazarevcu, Surčinu i Grockoj.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2020.

17:14

Veče serenada u Beogradskoj filharmoniji od četvrtka do subote
Foto: Depositphotos/feedough

Čuveni umetnik Gabrijel Felc kao šef-dirigent ponovo će predvoditi Beogradsku filharmoniju na tri koncerta kao večeri serenada, od sutra do subote, 17. oktobra, u sali BF od 20 časova, saopštila je ta ustanova.

Prvi koncert u nizu sutradan posvećen je nedavno preminulom kolegi, violončelisti Nebojši Mrđenoviću.

Na programu se nalaze dve serenade za gudački orkestar A. Dvoržaka i P. I. Čajkovskog.

Prva od kompozicija smatra se danas za jedno od najpopularnijih Dvoržakovih ostvarenja, dok je Čajkovski za svoju Serenadu isticao da ju je napisao iz srca i smatrao je jednom od najvrednijih kompozicija.

Kao i prošlog meseca, koncerti u sali BF se snimaju, da bi se onda ti snimci slušali van koncertne dvorane, kao što i slogan kaže - “Muzika svuda”, tako se i sluša na neobičnim lokacijama.

Prethodno izvedena i snimljena muzika Mocarta već se čuje u poštama, raznim poslovnicama, vozilima, kol-centrima, a širi se i na knjižare, parkove, zdravstvene ustanove, salone, svuda gde je publici klasika lako dostupna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: