Lista uznemirujućih dokumentaraca koji dokazuju da je istina nekad strašnija od horora

Šta biste uradili da vam neko stavi bombu oko vrata i natera vas da opljačkate banku? Da vas neko otme ispred kuće vaših roditelja - dva puta? Da zaglavite u ledenoj vodi, u mraku i bez vazduha? Ovo je lista uznemirujućih dokumentaraca koji dokazuju da je istina nekad strašnija od horor filma.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 12.10.2020.

10:50

Lista uznemirujućih dokumentaraca koji dokazuju da je istina nekad strašnija od horora
Foto: Depositphotos/DmitryPoch

1. The Disappearance of Madeleine McCann (2019)

Godine 2007. trogodišnja Medlin Makan nestala je tokom prodičnog odmora u jednom rizortu u Portugalu. Roditelji su ostavili Medlin i njeno dvoje braće da spavaju u sobi i otišli na večeru s prijateljima.

Kad su kasnije te večeri proverili decu, primetili su da je Medli nestala. Sledećih nedelja nastala je ludnica u istrazi, a u jednom je trenutku čak i glavni istražitelj bio osumnjičen. Medli nije pronađena do danas. Njen nestanak najpoznatiji je slučaj nestanka deteta na svetu. Ovaj dokumentarac će vam pokazati i zašto. 2. Last Breath (2019)

Otvoreno more može da bude strašno, a još strašnije je ako se nađete zarobljeni 100 metara ispod površine u hladnoći i tami. Upravo to se dogodilo Krisu Lemonsu 2012. U to vreme je radio na brodu, a dok je obavljao neke popravke na dnu Severnog mora, vremenska nepogoda je prevrnula čamac i prekinula dotok vazduha. U ovom dokumentarcu gledamo intervjue sa svedocima i snimke sigurnosne kamere na brodu dok saznajemo šta se događalo tog dana. 3. Three Identical Strangers (2018)

Film počinje kad Bobi Šafran nakon što je krenuo na fakultet saznaje da ima blizanca. Nakon toga stvari postaju čudnije. Kad je njihova fotografija završila u novinama, javio im se i treći čovek za kojeg se pokazalo da je njihov treći identični brat. Njih trojica počinju da istražuju kako bi došli do odgovora na pitanje zašto su ih ikad razdvojili, samo da bi saznali da su njihove porodice bez znanja bile deo istraživanja koje je platila vlada. 4. Abducted in Plain Sight (2017)

Sedamdesetih godina 12-godišnja devojčica iz američkog Ajdaha oteta je ispred kuće svojih komšija - dva puta. U ovom je filmu bezbroj je veoma čudnih preokreta. 5. There's Something Wrong with Aunt Diane (2011)

Godine 2009. Dajana Šuler vozila je auto-putem brzinom oko 140 kilometara na sat - u pogrešnom smeru, a u jednom trenutku je izazvala sudar u kojem je poginulo osmoro ljudi, a među njima njena ćerka, ona i još troje dece. Autopsija je pokazala da je Dajana bila veoma pijana u trenutku sudara. Njen suprug je tvrdio da se Dajana nikad nije opijala. Ovaj dokumentarac se bavi događajima koji su prethodili nesreći i pokušava da objasni šta se zapravo dogodilo tog dana. 6. The Woman Who Wasn't There (2012)

Alisija Esteve Hed tvrdila je da se nalazila na 78. spratu Svetskog trgovačkog centra tokom napada 11. septembar. Detaljno je svedočila o svom preživljavanju, a čak je tvrdila da je njen verenik poginuo u tom napadu. Kasnije je postala predsednica grupe za podršku preživelima. Postojao je ipak jedan problem: Hed nije bila u Svetskom trgovačkom centru u vreme napada. Zapravo nije bila ni u SAD, već u Barseloni. Ko je zapravo Alisija Esteve Hed? Moraćete da pogledate dokumentarac da to saznate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: