Vizuelna umetnost u fokusu četvrte nedelje Kaleidoskopa kulture

Premijerne projekcije kratkometražnih filmova iz selekcije Međunarodnog filmskog festivala "Uhvati film" biće organizovane 26. i 27. septembra u 18 časova, u Kulturnom centru Novog Sada.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

12:46

Vizuelna umetnost u fokusu četvrte nedelje Kaleidoskopa kulture
Foto: Promo

Filmovi dolaze iz svih krajeva sveta, različitih žanrova i formata, govore o temama ljubavi, ljudskih odnosa, sporta, plesa, ali otvaraju i skrajnute teme poput nasilja, odbacivanja i diskriminacije. Festival obuhvata i dve tribine: „Volonteri koji menjaju perspektive” i „Festival koji menja perspektive”.

U nedelji vizuelne umetnosti svoj program predstavlja i Šok zadruga, u vidu samostalnih izložbi i drugih umetničkih i aktivističkih projekata. Među njima su i izložba radova Jovane Semiz u Šok centrali, koja traje do 3. oktobra i izložba Bojana Dojkića, za javnost otvorena do 17. oktobra u Bulevar Buksu.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera prevencije propisanih usled trenutne epidemiološke situacije. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj posetilaca na događajima, što je trenutno 500 ljudi i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Kaleidoskop kulture počeo je 4. septembra i traje do 9. oktobra. Nakon četiri dana svečanog otvaranja na prostoru nekadašnjeg Velikog Limana, o čemu možete čitati ovde, programi su predstavljeni širom Novog Sada. Satnicu i detaljne informacije o programima možete pronaći na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: