Tamara Krcunović: "Umetnost ne može bez muško-ženskih odnosa" VIDEO

Pre nešto više od nedelju dana završio se 7. pozorišni festivala Duodrame u Topoli na Oplencu. Jednoglasnom odlikom predstava "Scene iz bračnog života" Ingmara Bergmana u režiji Ane Tomović dobila je sve nagrade. Nagrade za najbolju glumicu, glumca, režiju i nagrada publike za najbolju predstavu Festivala dobili su glumci Tamara Krcunović i Miloš Timotijević .

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

15:13

Tamara Krcunović:
Foto: Printscreen

Tamara Krcunović za "150 minuta" na TV Prva kaže da nije neobično da predstava bude nagrađena sa više nagrada, jer žiri prepozna važnost neke predstve i bude jednoglasna odluka.

"Da bi predstava bila dobra, moraju svi glumci da budu dobri. Dešava se da žiri i publika ne glasaju isto, što ovoga puta nije bio slučaj", navela je ona.

Tema jeste univerzalna i pomalo autobiografska, pa glumica kaže da se umetnost generalno bavi društvom i "jeste ogledalo društva i kao takvo služi scenaristima kao inspiracija".

"Ovde su muško-ženski odnosi u pitanju pa je to zanimljivo. Zapravo, mislim da umetnost ne može bez muško-ženskih odnosa kada je u pitanju bilo koji žanr", kaže glumica.

Ističe ona da predstava može da nas nauči dosta toga samo ukoliko želimo da naučimo jer se posmatra putanja jednog partnerkog odnosa koji traje 20 godina.

Dodaje i da se radovala ponovnom igranju predstava, kao i svaki čovek koji sada može da radi posao koji voli - sa jedne strane jer živi od toga, a sa druge strane da može da razvije osećaj da može da doprinese.

Predstavu "Scene iz bračnog života" možete pogledati u Beogradu 23. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: