Tvorac Černobilja ima "keca u rukavu": Sprema novu seriju, očekivanja su velika

Sedam godina nakon što je najavljen početak snimanja filma po video-igri The Last of Us, mnogo se toga promenilo. Osim što se ideja o filmu izjaloila, pojavila se daleko zanimljivija opcija snimanja serije prema ovom ostvarenju, za koje mnogi smatraju da ima najbolje napisani scenario u istoriji gejminga.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

17:30

Tvorac Černobilja ima
Foto: Getty Images/Amy Sussman/Staff

Kako stvari trenutno izgledaju, ekipa okupljena oko serije deluje i više nego obećavajuće.

Radnja je smeštena u 2033. godinu, 20 godina nakon što je ljudska populacija gotovo potpuno uništena smrtonosnom pandemijom koja je veliki deo stanovništva pretvorila u podivljale horde u večnoj potrazi za žrtvama. Ukratko, još jedna priča o zombijima, koje nazivaju "zaraženima".

Previše puta viđenu priču lako je ponovo gledati, najviše zahvaljujući izvrsno napisanim junacima, prekaljenom starom krijumčaru Džoelu Mileru i tinejdžerki Eli, koji putuju razorenom Amerikom u potrazi za timom lekara i naučnika koji veruju da devojčica krije lek za smrtonosnu bolest, prenosi portal Indeks.

Prva sezona serije trebalo bi da pratiti radnju prvog dela video-igre (ima ih ukupno dva), ali i da ga je elementima izbačenim iz igara, odnosno ubačenim u The Last of Us: Left Behind (dodatak igri koji se vrti oko Eli i njenog života pre nego što je srela Džoela).

Jedan od tvoraca serije Kreg Mejzin uverio je fanove da neće biti mnogo promena u odnosu na izvorni materijal, a čak i ako ih bude, ipak će biti samo u svrhu poboljšanja serije i doživljaja.

Inače, Mejzina znamo prvenstveno kao scenaristu fenomenalne serije Černobilj, ali je radio i na serijama Bates Motel, The Walking Dead i Breaking Bad. Što se glumaca tiče, još ne znamo ništa, ali se pojavila informacija da je Mejsi Vilijams (Arja Stark iz Igre prestola) rekla kako smatra da je stvorena za ulogu Eli.

Ispod možete pogledati trejler za drugi deo video-igre The Last of Us.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: