Kadar po kadar: Pokazali kako se "Dina" Dejvida Linča razlikuje od nove adaptacije VIDEO

Kompanija Vorner objavila je prvi trejler za dugo očekivani naučnofantastični spektakl "Dina", ekranizaciju istoimenog kultnog romana Frenka Herberta, a sada je taj trejler dobio i posebnu montažu.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2020.

15:32

Kadar po kadar: Pokazali kako se
Foto: Getty Images, Ernesto S. Ruscio / Stringer

Na nalogu sajta za ocenjivanje filmova Imdb na Tviteru objavljena je montaža u kojoj se, kadar po kadar, porede najnoviji trejler sa scenama iz originalne adaptacije ove knjige pod režijom Dejvida Linča iz 1984. godine.

Jutjuber Met Skuta zajedno sa pomenutim sajtom sastavio je video-snimak u kom se pokazuju kadrovi iz zvaničnog trejlera sa scenama iz Linčove verzije.

Zanimljivo je gledati u čemu se ove dve verzije razlikuju i u kojim aspektima zapravo i liče - način kadriranja, setovi, kostimi, čak i paleta boja koja se koristi u jednoj i drugoj verziji.
Iako je adaptacija Dejvida Linča bila na meti kritika te se njegova "Dina" smatra najgorim ostvarenjem ovog reditelja, obožavatelji naučne fantastike smatraju da je upravo njegov film jedan od klasika tog žanra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: