Top-10 pesama Džoa Stramera: Panker koji je postao legenda

Džo Stramer ostaće zauvek upamćen kao jedan od najvažnijih glasova pank pokreta, kao lider jednog od najznačajnijih bendova u istoriji – Kleš (The Clash). Međutim, njegov muzički uticaj proteže se daleko šire od granica jednog žanra.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2020.

13:24

Default images

Iako su on i Kleš pretvorili pank u globalnu "silu", Stramer se neprestano trudio da ne bude uvek "na liniji". Naprotiv. Nažalost, njegova tragična i neočekivana smrt 2002. godine prekinula je njegovu borbu za istinu i pravdu, iako je učvrstile njegov status legende.

Ovo je lista 10 pesama Džoa Stramera, sa bendom Kleš i bez benda, zbog kojih morate da ga poštujete. I savršen niz primera zašto je čovek bio i ostao – legenda, piše Headliner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: