Prvi digitalni džez koncert u Beogradu

Prvi digitalni džez koncert u Beogradu pod nazivom “Zvuk Njujorka” biće sutra uveče održan onlajn iz beogradskog Božidarca, a podržala ga je Gradska opština Vračar.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2020.

12:32

Prvi digitalni džez koncert u Beogradu
Foto:depositphotos/ wangsong

Prvi onlajn džez koncert održaće u 21 čas Radivojević-Čolović kvartet, koji će izvoditi autorske kompozicije Ivana Radivojevića i Miloša Čolovića.

Ove kompozicije će između sebe biti u “komplementarnom kontrastu” - muzika Radivojevića se bazira na uticaju trubača Ambrosea Akinmusirea sa trenutne njujorške scene kao i trubača Mathiasa Eicka sa skandinavske scene, u kojoj se mogu čuti eksperimenti u zvuku kao i jednostavne melodije.

Muzika Čolovića bazira se na džez muzici šezdesetih godina prošlog veka, periodu postbapa, i u njoj se može čuti inovativan pristup ukorenjen u tradiciji džez muzike.

Radivojeviću i Čoloviću se u sastavu priključuju Andreja Hristić na klavijaturama i Miloš Grbatinić na bubnjevima, obojica su među najtraženijim muzičarima na beogradskoj džez sceni.

Svi koji žele da uživaju u džez zvucima mogu jednostavno da se prijave na onlajn koncert preko sajta Božidarca:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: