"Želim da Tarantino poludi"

Spilbergovi snimci Kventina Tarantina i Dženifer Eniston za njegovu video-igru iz 1997. godine prepravljani su u novo iskustvo.

Izvor: B92

Petak, 14.08.2020.

14:51

Foto: Getty Images, Emma McIntyre / Staff

Video-igra Stivena Spilberga iz 1997. godine "Directors Chair" ponovo je pokrenuta i zamišljena kao avanturistička igra, i sve to zahvaljujući predavaču Univerziteta Kernegi-Melon Paolu Pederciniju.

Simulacija je prvobitno stvorena kako bi pomogla ambicioznim režiserima da pogledaju filmski proces iznutra. Kako su naveli mediji svojevremeno, "Spilberg te uči kako da režiraš igrani film. Igrač bi prošao kroz probleme na setu i sastavio priču iz snimaka koje je Spilberg snimio."

Igra "Directors Chair" uglavnom je bila zabavna, i sadržala je sumanute izvedbe Kventina Tarantina u unapred snimljenim scenama koje igrač i Spilberg snimaju (odnosno biraju) i sastavljaju tokom igre.

Tarantinova gluma je od ključnog značaja za Pedercinijevu novu verziju "Directors Chair", koja uključuje sve unapred snimljene filmske isečke iz originalne igre i organizuje ih u narativnu avanturu čija priča zavisi od izbora samog igrača.

Dok korisnici "igraju" ovu igru u novom ruhu, oni su primorani da donose odluke o naraciji koja uključuje hoće li Tarantino ostati miran ili će poludeti. Potom imate opciju da Tarantino krene da priča viceve. Na snimcima koji su korišćeni u originalnoj igri nalazi se i Dženifer Eniston.

Tarantinov performans je, malo je reći, neverovatan. Kao što je "World Gaming World" primetio: "Zašto je Kventin Tarantino izabran za jednog od aktera za ovu igru je misterija... vrhunski pisac i perspektivan režiser , ali ponekad ga je bolno gledati".

Ovde možete isprobati ovu verziju igre i naterati Tarantina da poludi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: