Bioskopi u Srbiji ponovo otvaraju vrata za posetioce: Saznajemo šta ćemo gledati od 1. jula

Pod sloganom “Povratak u bioskop” od 01. jula ponovo će zaživeti gledanje filmova na velikom platnu. Bioskopi u Srbiji će posle više od tri meseca pauze ponovo otvoriti svoja vrata za posetioce.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2020.

11:45

Default images

Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove, u odabranom društvu, moći konačno da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu.

Bioskopske karte u svim bioskopima po simboličnoj ceni od 200 dinara.

U duhu solidarnosti sa planetarnom pandemijom, cena karata za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara. Cena će važiti za sve filmske projekcije.

Repertoar će u svim bioskopima biti isti, a činiće ga dvadesetak filmskih naslova. U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled nastupanja pandemije, prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Iz bioskopa Cineplexx saznajemo i neke od filmova koje razmatraju da prikažu.

"Istakla bih filmove kao što su 'Džoker', 'Bilo jednom u Holivudu', domaći film 'Otac', animiranu sinhronizaciju 'Napred, Džumandži', kao i film 'Bladšot', koji je tek krenuo da se prikazuje kada smo u martu zatvorili bioskope zbog epidemije", navodi Aleksandra Garić iz Cineplexxa za naš portal.

Nakon završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.

''Filmski centar Srbije snažno podržava ovu akciju Sekcija distributera i prikazivača Grupacije kinematografije, posebno imajući u vidu da smo se tokom vanrednog stanja obraćali Vladi Republike Srbije, sa molbom za pružanje pomoći njima, ali i drugim akterima filmske industrije u Srbiji. Prepoznali smo da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, a da će se poslednji vratiti normalizaciji u poslovanju. Pored toga, FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša, nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode. Sa zadovoljstvom se pridružujemo ovoj sjajnoj inicijativi“ izjavio je direktor FCS-a Gordan Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: