Otkriveno ko će glumiti nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića u novoj seriji VIDEO

''Moj lik heroj koji nije aktivan, to je heroj koji trpi.''

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2020.

12:49

Otkriveno ko će glumiti nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića u novoj seriji VIDEO
Foto: Printscreen/youtube

Za 15 godina bavljenja glumom na filmu i seriji glumac Radivoje Bukvić za TV Prvu kaže da se do serije ''Besa'' nije susreo s takvim scenariom, pa je imao bojazan da li će uspeti, kako sam kaže, da ‘’dobace’’ do realizacije svega napisanog, u glumačkom i u produkcijskom smislu.

''Kada sam pročitao scenario, shvatio sam da je moj lik heroj koji nije aktivan, to je heroj koji trpi. To je heroj stradalnik koji je spreman sopstveni život da izgubi, sve da izgubi samo da mu deca ostanu živa i da mora da radi šta mu je nametnuto.''

U životu se nikada nije susreo sa takvim situacijama kao njegov lik Uroš Perić, čovek koji mora da sarađuje s albanskom mafijom kako bi zaštitio svoju porodicu.

On kaže da je Uroševe postupke apsolutno razumeo, pa ih je sebi, a i publici opravdao. ''Ne znam kako bih se postavio u toj situaciji, tu ni suicid nije rešenje. Sebe možeš tako da rešiš, ali decu si ostavio na cedilu. Moram da kažem, mnogo ljudi mi je prilazilo i govorilo 'Brate, ja bih isto kao i ti, kao on''.

O nastavku snimanja serije još ne može da se govori zbog zatvorenih granica jer dosta članova ekipe živi van Srbije, ali i za potrebe snimanja moraju da pređu četiri granična prelaza. Iako kaže da kompletan scenario za drugu sezonu nije dobio, iz dramaturgije i po razvijanju likova može da zaključi da će druga sezona nadmašiti prethodnu.

Osim serije ''Besa'', u ovom periodu trebalo bi da počne sa snimanjem mini-serije Bojana Vuletića koja će govoriti o poslednjim danima mandata Slobodana Miloševića i tumačiće lik Zorana Đinđića.

''Sad se pripremam za to, u pitanju je značajna uloga, drugačija je od prethodnih i moram da nađem poseban model da joj priđem, da ne bih zaličio na sebe.''

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: