"Hari Poter i kamen mudrosti" besplatno kao e-knjiga

Prva knjiga o dečaku čarobnjaku "Hari Poter i kamen mudrosti" biće dostupna besplatno širom sveta kao e-knjiga i audio-knjiga tokom aprila kao deo inicijative da se pomogne roditeljima, učiteljima i negovateljima da zabave decu koja moraju biti u kućama, izjavila je danas autorka Dž. K. Rouling.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

17:20

Default images

Autorka se nada da će njen popularni serijal o Hariju Poteru izvesti svoju "magiju" na deci koja se dosađuju zaglavljena kod kuće tokom zabranje kretanja zbog koronavirusa. Knjigu možete da preuzmete ovde.

Audio-knjiga će biti dostupna na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, nemačkom i japanskom, a verzija koju će čitati britanski glumac Stiven Fraj prvi put je dostupna u Severnoj Americi.

Britanija se nalazi u drugoj nedelji zabrane kretanja, nakon što je premijer Boris Džonson 23. marta objavio da će ljudima biti dozvoljeno da napuštaju kuću samo kada je to apsolutno neophodno, na primer da bi kupili hranu.

"Nastavnici, roditelji i negovatelji koji se trude da deci što je moguće više učine život normalnim, dok smo svi u kućama, zaslužuju malo magije", rekla je Dž. K Rouling i dodala da se nada da će ova inicijativa deci, ali i odraslima, doneti radost tokom njihovog prinudnog boravka kod kuće.

Serijal o Hariju Poteru je svetski fenomen bez presedana u dečjoj literaturi. Knjige su prodate u više od 500 miliona primeraka na 80 jezika i po njima je snimljena filmska franšiza vredna sedam milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: