Ovo je 25 najstrašnijih filmova na popularnom sajtu

Da li dobro spavate? Ukoliko nesmetano spavate 8 sati i nemate nikakvih problema da utonete u san čim legnete, najbolji način da sabotirate svoj odmor i miran san jeste taj da odgledate neki od najstrašnijih horora na Netflixu

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

11:37

Ovo je 25 najstrašnijih filmova na popularnom sajtu
Foto: depositphotos/lofilolo

Ovo je 25 najstrašnijih horor filmova koje možete naći na Netfliksu, pa sami izaberite šta ćete pogledati, piše portal Index.hr. Insidious ("Podmukao")

Ukoliko mrzite filmove o ukletim kućama jer smatrate da bi porodica, jednostavno, trebalo da što pre pobegne odatle, verovatno će vam se dopasti ovaj film. Da, oni se useljavaju u novu kuću i čudne stvari počinju da se događaju, ali se ispostavlja da je njihov sin onaj koji je zaposednut. Poltergeist ("Poltergajst")

Kada smo već kod porodica čiji život biva uništen zbog njihove čudne dece, "Poltergajst" je prvi film koji je obradio ovu temu. Takođe, i za sam film se šuškalo da je uklet. Mnoge užasne stvari desile su se glumcima i ekipi sa snimanja, uključujući ubistva, iznenadne smrti i prave egzorcizme. Bird Box ("Kutija za ptice") Ovaj film definitivno bi mogao da se računa kao kardio trening. Toliko je uzbudljiv i napet da će vam otkucaji srca barem jednom ući u sprint. "Kutija za ptice" je trenutno verovatno najstresniji film na Netfliksu. The Silence ("Tišina")

Netfliks je zaista izvršio napad na svih pet čula u 2019. godini… Ovaj apokaliptični film govori o bićima koja napadaju i ubijaju sve što pravi buku. Najverovatnije će vas naterati na to da šapućete danima nakon što ga odgledate. The Ritual ("Ritual")

"Ritual" je zastrašujući film o grupi prijatelja koji imaju najstrašnije putovanje švedskim divljinama. Prestraviće vas, a takođe će vam dati i savršen izgovor da kažete “ne” svakom izletu na koji vas pozovu, do kraja vašeg života. Death Note ("Sveska smrti")

Taman kada ste pomislili da se ne bojite neživih stvari i predmeta, Netfliks vas pogađa sa hororom o "natprirodnoj svesci". Sada ste, možda, srećni zbog toga što ste ovih dana bez sveski i papira u kući, zar ne? 47 Meters Down ("47 metara dole")

Bez brige, ne morate učiti metrički sistem kako bi vas ovaj film naterao da se oduzmete od straha. Sve što je potrebno, to je da imate uobičajen strah od ajkula. Takođe, Mendi Mur glumi u filmu, što je uvek zabavno. The Invitation ("Poziv")

Čovek prihvata poziv na raskošnu večeru koju organizuje njegova bivša žena. I, verovali ili ne, od tog momenta sve počinje da ide nizbrdo. Netfliks ovaj film opisuje kao "strašan, nasilan i pun sumnje", a uz to su mu i kritike dobre. Dakle, ostavite svoja svetla uključena. Cargo ("Teret")

Ovaj australijski horror govori o slatkom, malom tati koji mora da spase svoju predivnu bebu od zombija ubica. Zaista mrzite da vidite to. (Ali volećete da gledate ovaj film, ukoliko to, uopšte, ima nekog smisla). Carrie ("Keri")

Ovo je nešto kao horor film nad svim horor filmovima. Kultni film zasnovan je na knjizi Stivena Kinga (što je, samo po sebi, dovoljno da ga pogledate), a ujedno je i prvi film slavnog Džona Travolte. Secret Obsession ("Tajna opsesija")

Kada se Dženifer probudi sa amnezijom nakon traumatičnog napada, njen brižni muž vodi računa o njoj. Ipak, ona će uskoro shvatiti da je opasnost daleko od kraja. Ovaj film dobio je loše kritike, tako da možda nije sjajan, ali je strašan, a nekada je samo to važno. Velvet Buzzsaw ("Cirkular od somota")

Ovaj film prikazuje Džejka Džilenhola kao kritičara koji postaje fasciniran radom mrtvog čoveka. A kada dela pomenutog umetnika počnu da ubijaju ljude... pa, želećete da pobegnete od tog silnog prskanja krvi. The Sixth Sense ("Šesto čulo")

Preslatki dečak Hejli Džoel Osment, uz Brusa Vilisa, glumi osmogodišnjaka koji vidi duhove. Film se završava neverovatnim obrtom koji verovatno već znate jer je film prikazan 1999. godine. U svakom slučaju bi trebalo da ga pogledate. The Conjuring ("Prizivanje zla")

"Prizivanje zla" je prva serija super uspešne franšize zasnovane na životima istražitelja paranormalnih pojava Eda i Lorejn Voren. Kako priča kaže: nedužna porodica se useljava u napuštenu, seosku kuću i počinju da je progone zli duhovi. Vorenovi rade na tome da okončaju to proganjanje i usput otkrivaju još mnoge bizarne detalje. Uživajte! The Witch ("Veštica")

Ukoliko vas je istinita priča filma "Prizivanje zla" naterala da napustite ili nikada ne posetite Novu Englesku, ovaj film o osamljenoj, religioznoj porodici koja se suočava sa zlim silama na svojoj izolovanoj farmi, samo će potvrditi tu vašu odluku. The Village ("Selo")

Ovaj film M. Najta Šajmalana govori o selu čiji stanovnici imaju ozbiljne probleme. Oni odbijaju da izlaze napolje tvrdeći da u šumama postoje čudovišta koja ih okružuju. Upozorenje: Pokušajte da izbrišete iz sećanja Džudi Grir kako šapuće "Ne dozvolite im da uđu" i sve će biti u redu. The Babysitter ("Dadilja")

Ovaj film predstavlja mešavinu trilera, komedije i satire i govori o dadilji i njenim tajnim, satanističkim ritualima. Ipak, ti rituali prestaju da budu tajni kada Kol, dečak kog ona čuva, ostane budan nakon što prođe njegovo vreme za spavanje. Ona je verovatno najgora dadilja ikad, ali film drži pažnju. Coraline ("Koralina")

U ovom animiranom filmu mračne fantastike iz 2009. godine (za koji su glasove pozajmili Dakota Fening i Teri Hačer, a napisao ga je i režirao tvorac filma "Noćna mora uoči Božića", Henri Selik na osnovu romana Nila Gejmena), devojčica otkriva paralelni svet koji izgleda isto kao njen… ali bolji. Ona je primorana da bira između ta dva sveta kada njen novi svet pokuša da je primora da ostane u njemu. Little Evil ("Malo zlo")

Adam Skot postaje očuh Antihristu u ovom urnebesno mračnom filmu. Pogledajte ovaj film i nećete se pokajati. Scream 4 ("Vrisak 4")

Vaši omiljeni glumci iz "Vriska": Niv Kempbel, Kortni Koks i Dejvid Arket vraćaju se po četvrti (i poslednji?) put na male ekrane u ovoj popularnoj, zastrašujućoj filmskoj franšizi. Uz to, ovo je jedini deo filma "Vrisak" koji je dostupan na Netfliksu, tako da iskoristite to. Final Destination ("Poslednja ekskurzija")

Ovaj film mogao bi biti idealan za sve one koji vole film "Ruska lutka". Kada grupa tinejdžera počne da izbegava sopstvenu smrt nakon vizije o predstojećoj propasti, smrt počinje da ih "kupi" jedno po jedno. Da li su ovakvi filmovi bioskopska čuda? Ne. Da li su puni divljih smrti i zastrašivanja? Apsolutno. Satanic ("Satanski")

Četiri prijateljice kreću na popularni muzički festival kada donesu užasnu odluku da se zaustavljaju na mestima na kojima su se dogodili okultni zločini. One će napraviti još jednu katastrofalnu grešku kada odluče da pokupe misterioznu devojku koja će im prilično uništiti čitavo putovanje. The Vault ("Trezor")

Džejms Franko glumi u horor verziji tipičnog filma o pljački. Dve sestre kojima je novac očajnički potreban, pljačkaju banku… ali, tu dolazi do obrta. Kada ih Ed, zaposleni u banci, odvede do tajnog trezora, zastrašujuće stvari počinju da se dešavaju. Tusk ("Zubati")

"Zubati" je veoma čudan film, a o tome dovoljno govori opis na sajtu IMDb: "Drzak i arogantan podkaster dobija više nego što je mislio kada otputuje u Kanadu da intervjuiše misterioznog usamljenika koji ima prilično uznemiravajuću sklonost prema morževima. All the Boys Love Mandy Lane ("Svi momci vole Mendi Lejn")

"Svi momci vole Mendi Lejn" je film u kom Amber Herd glumi nedodirljivu srednjoškolku, koja napokon pristaje da ode na žurku na jednom seoskom ranču (uvek loša lokacija). Ali, zbog čega klinci na ovoj žurci počinju da umiru? Pogledajte i saznajte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: