Uskoro dokumentrani film "Skok" o Nataši Kovačević

Jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica Evrope Nataša Kovačević doživela je 7. septembra 2013. tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubila nogu.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

11:49

Uskoro dokumentrani film
Foto: Promo

U toku proleća na velikom platnu domaćih bioskopa naći se dugoiščekivani dokumentrani film "Skok" o Nataši Kovačević, u režiji Ivice Vidanovića i scenariste Aleksandra Miletića.Jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica Evrope Nataša Kovačević doživela je 7. septembra 2013. tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubila nogu.Iako se činilo da se završila karijera jedne uspešne sportiskinje, ova mlada žena iznenadila je kompletnu javnost kada se samo dve godine nakon nesreće vratila na teren i postala inspiracija mnogima. Svojim vedrim pristupom životu izazvala je divljenje svih.

"Skok" je priča o zadivljujućem životnom ''comebacku” košarkašice Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi sličnih sudbina, probudi borbeni duh i motivaciju kako bi se prebrodile naizgled nepremostive prepreke. Ovaj film je omaž njenoj borbi i svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge i da napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta. Natašin povratak na košarkaški teren bio je jedan od najvećih sportskih ''comeback-ova” koji su ušli u anale i postali inspiracija fanova širom planete.

Učesnici filma "Skok" su i svi oni koji su se našli u Natašinom najbližem okruženju u dramatičnim trenucima njenog života, od neposrednih svedoka nesreće do doktora, prijatelja i porodice koji su bili uz nju tokom cele njene borbe.

Veliku ulogu u njenom oporavku imao je Košarkaški savez Francuske i njen predsednik Žan Pjer Sjutat (Jean-Pierre Siutat) koji je rekao "Ovoj devojci moramo da pomognemo"!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: