Bila je u više filmova o Džejmsu Bondu od bilo kojeg glumca koji ga je glumio

Osim svih uspešnih ostvarenja i dostignuća, Džudi Denč je glumila u osam različitih filmova o Džejmsu Bondu, što znači da se ona pojavila u franšizi 007 više od bilo kojeg drugog glumca koji je tumačio naslovni lik.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

11:21

Bila je u više filmova o Džejmsu Bondu od bilo kojeg glumca koji ga je glumio
Foto:Gettyimages/ Jeff Spicer

Džudi enč u filmovima o Bondu tumači lik M, vođu britanskog MI-6 i Bondovog šefa. Lik M je prvi put predstavljen u romanima o Džejmsu Bondu Jana Fleminga. M je jedina osoba čija nepokolebljiva ličnost može zastrašiti i nekoga poput Bonda, piše Kliks. Ovaj lik je postao nezamenljivi deo filmova o Džejmsu Bondu i pojavljuje se u svim ostvarenjima poznate franšize, osim u filmu "Samo za tvoje oči". Lik M je prvi put tumačio Bernard Li, a u 17 godina 11 puta je reprizirao ulogu. Robert Braun je bio prvi glumac koji je nasledio ulogu nakon što je Bernard Li preminuo u januaru 1981. godine. Braun je glumio u četiri filma, sve do filma "Dozvola za ubistvo" (1989).

Ženska verzija M, koju tumači Džudi Denč, predstavljena je 1995. godine u sedamnaestom delu "Zlatno oko". Ona ovu ulogu igra već 20 godina, što je impresivan podvig, jer se pojavila u više filmova o Bondu od bilo kojeg drugog glumca koji je igrao Bonda.

Pojavljivanje u osam različitih 007 ostvarenja je stavlja ispred Rodžera Mura, koji je sedam puta glumio popularnog tajnog agenta. Ona se pojavila u najboljim filmovima o Bondu, uključujući "Kazino rojal" (2006) i "Skyfall" (2012). Kasniji filmovi su snimljeni bez njenog lika, ali ona se uspela još jednom vratiti kako bi postavila rekord, u filmu "Spectre" (2015). U njemu se pojavljuje u video-snimku koji je ranije snimila i ostavila za Bonda.

Glumičino produženo prisustvo u franšizi Bond je važno iz mnogo razloga, ali posebno jer je serija ovih filmova poznata po čestom menjanju glumaca. Druge franšize, poput "Ratova zvezda", zadržavaju iste glumce nekoliko decenija. U 60 godina postojanja filmova o Bondu, sedam različitih glumaca je tumačilo ulogu Bonda na velikom ekranu.

Franšiza filmova o Džejmsu Bondu priznaje da dobre stvari ne treba menjati. Džudi Denč je donela potpuno drugačiji pristup, jer je jedina žena u Bondovom životu koju on ne gleda na seksualan način. To je otvorilo potpuno nove slojeve ove uloge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: