Jež Sonik obara rekorde gledanosti

Filmsko ostvarenje o ježu Soniku "Sonic the Hedgehog" oborilo je rekorde gledanosti i zarade na bioskopskim blagajnama

Izvor: play.co.rs

Sreda, 19.02.2020.

11:11

Jež Sonik obara rekorde gledanosti
Foto:Gettyimages/ Rachel Murray

Na blagajnama u SAD film je zaradio u prva dva dana 57 miliona dolara, što je rekord za jedan film koji je nastao po video-igrici.

Pre ovog crtanog junaka najveći rekord je postigao Pokemon detektiv Pikaču, kojem je glas pozajmljivao Rajan Renolds, a koji je tokom prvog premijernog emitovanja zaradio 54,3 miliona dolara.

Što se tiče zarade u bioskopima s ove strane okeana, "Sonic the Hedgehog" je imao veoma dobar start sa 43 miliona dolara zarade, tako da je film do sada globalno prikupio oko 100 miliona dolara.

Produkcija ovog filma je koštala 87 miliona dolara, što znači da je "Sonik" već u prvom vikendu emitovanja isplatio uloženo. Inače, ovaj lik je stvoren po uzoru na kultnu video-igru koju je pravila kompanija "Sega". Glavnom liku glas daje Bend Švarc, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Džejms Marsden i Džim Keri.

Ovaj dobar start doneo je veliku zaradu kući "Paramaunt" i režiseru Džefu Fauleru, koji je bio primoran da redizajnira lik Sonika zbog brojnih pritužbi obožavalaca. Upravo ovaj redizajn je pomerio datum premijere emitovanja filma.

"Sonik" je na ovaj način pogazio konkurenciju, jer se na dalekom drugom mestu našao film "Ptice grabljive", kojeg su pojedini mediji već opisali kao najveće razočaranje u svetu filmova o superherojima. Glumačka ekipa koju predvodi Margo Robi u ulozi Harli Kvin zaradila je svega 17 miliona dolara za tri dana emitovanja. Na trećem mestu našao se horor film "Ostrvo fantazije", koji je nastao po uzoru na istoimenu seriju koja se emitovala na televiziji. Ovo ostvarenje je zaradilo 14 miliona dolara.

Od ostalih velikih pobednika proteklog vikenda značajan rezultat je postigao film "Parazit", koji je imao ponovljenu premijeru u mnogim bioskopima nakon osvajanja Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: