Zovu je "nova Ejmi Vajnhaus": Holandska soul diva stiže i u Beograd

U razgovoru sa organizatorim koncerta Šeron Kovač je kazala da joj je drago zbog poređenja sa legendarnom Ejmi Vajnhaus, koja je zadivila svet.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.02.2020.

17:11

Zovu je
Foto:Printscreen/youtube

Šeron Kovač, holandska soul diva, koju svetski mediji predstavljaju kao "novu Ejmi Vajnhaus", održaće dva koncerta 7. i 8. marta u klubu Bitefartcafe u okviru muzičkog projekta Musicology Barcaffe sešons.

"Ejmi je imala dublji glas, što je slučaj i kod mene. Svoju muziku je koristila da se izrazi i prikaže baš onakvom kakva je bila. Umela je takođe da bude mračna. Jeste me inspirisala, ali veći deo svoje inspiracije pronašla sam u pevačicama starije generacije kao što su Eta Džejms, Ela Ficdžerald, Bili Holidej, Dženis Džoplin...Ono što te inspiriše, to nosiš sa sobom", kazala je Šeron Kovač.

Nakon veoma zapaženog singla "My Love" Šeron Kovač je izdala dva albuma "Shades of Black" i "Cheap Smell".

Kako kaže, "Shades of Black" je bio njen prvi album koji je nastao u jednom mračnom periodu.

"Sada kada vratim film verujem da sam potpuno odrasla uz njega. Drugi album "Cheap Smell" nastao je takođe u teškom periodu. Rastala sam se sa svojim producentom, a i ceo moj bend je otišao sa njim. Stvarajući ovaj album borila sam se sa depresijom i pokušavala da pronađem svoj put. Verujem da će sledeći album biti više nalik prvom, obojen nekom melanholijom...", kazala je Šeron Kovač.

Autentičnost na sceni koju joj mnogi pripisuju Šeron Kovač smatra privilegijom i srećom u muzici.

"Uvek se držim onoga što me čini srećnom, bilo da je reč o onome što radim ili o tome kako izgledam. Važno mi je da uživam u estetici onoga što nudim ljudima na sceni. Možda je to autentičnost? Odvojiš se od drugih radeći ono što je blisko tvom biću. Ukoliko to ne radim ja prosto nisam srećna", kaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: