Mirjani Karanović biće uručena prestižna nagrada

Glumačka nagrada "Dobričin prsten" za životno delo biće dodeljena Mirjani Karanović na svečanosti koju priredjuje Udruženje dramskih umetnika Srbije 19. februara na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a nakon izvođenja predstave "Mamu mu ...., ko je prvi počeo".

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2020.

16:00

Mirjani Karanović biće uručena prestižna nagrada
Foto: Getty/Matthias Nareyek / Stringer

Karanovićeva je 32. laureat ovog visokog priznanja koje se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i od unikatno oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).

U konkurenciji za nagradu bilo je osam glumica i glumaca, a žiri u sastavu: Vida Ognjenović, predsednik, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković, odluku je doneo 10. decembra većinom glasova. Dodelu Nagrade finansijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dalo je JDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: