Madlenijanum proslavlja Dan pozorišta uz "Muzičko putovanje"

Opera i teatar Maldenijanum večeras proslavljaju 21 godinu od prve premijere svečanom izvedbom "Muzičko putovanje".

Izvor: B92

Nedelja, 26.01.2020.

13:30

Madlenijanum proslavlja Dan pozorišta uz
Foto: depositphoto/carlosphotos

Kako je najavio generalni direktor Andreja Rackov, odlučili su da za Dan pozorišta svojoj publici poklone "najlepši izbor numera iz bogate produkcije koje su izvođene od samog početka do danas".

"Tu su prepoznatljiive arije iz opera, dueti uz koje se publika razgali, songovi iz mjuzikla koji lako ulaze u uši, veseli taktovi opereta koji nas vode do Beča i baletski divertismani koji na najbolji način vraćaju u sećanje zlatne trenutke iz istorije Madlenijanuma”, kaže Rackov.

Napominje i da je važan deo repertoara odvojen i za domaću literaturu, jer je "od početka u misiji popularisanja operske umetnosti i otkrivanje pomalo zaboravljenih autora, poput Stevana Hristića i njegovog 'Sutona' i naručivanja dela od savremenih autora, poput 'Mandragole' Ivana Jevtića".

Program izvode solisti i prvaci Opere i Baleta uz podršku Orkestra Madlenijanuma, a svi zajedno vođeni dirigentom Vesnom Šouc Tričković.

"Publika će uživati u ovom muzičkom putovanju od juga Italije i Francuske, preko Beča do Beograda, i na trenutak se prepustiti blistavim trenucima sa naše scene", ističe Rackov.

Među solistima nastupaju sopran Jasmina Trumbetaš Petrović, Snežana Savićević Sekulić, Branislava Podrumac, bariton Vladimir Andrić, Aleksa Vasić i mnogi drugi...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: