Dolmer: Potrebne su nam generacije željne promena

Dobitnik Zlatnog medveda u Berlinu film "Sinonimi" izraelskog reditelja Nadava Lapida prikazan je na Kustendorfu u okviru selekcije Savremene tendencije, a gost je bio glumac Kventin Dolmer.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.01.2020.

12:11

Dolmer: Potrebne su nam generacije željne promena
Foto: Gettyimages/Thomas Niedermueller

Nakon sinoćnje projekcije održana je radionica na kojoj je mladi glumac govorio o svom iskustvu i saradnji sa Lapidom.

Priča "Sinonima" prati mladog Izraelca koji je došao u Pariz kako bi zaboravio na svoju nacionalnost i započeo novi život. On u francuskom gradu uči jezik i snalazi se uz pomoć devojke i mladića kojeg igra Dolmar.

"Moja koleginica Louise Chevillotte i ja predstavljamo par koji živi lagodno, ima mnogo para ali pate od dosade i učmalosti. U naš život ulazi momak željan promena po svaku cenu", objašnjava mladi glumac.

Dolmer kaže da je u Francuskoj ovaj film "šokirao mnoge, jer je kao i ovom mladom paru i Francuskoj potrebno nešto novo, sveže, generacija koja će želeti promene."

Reditelj Nadav Lapid je pisao scenario inspirisan ličnom sudbinom, jer se nakon završetka vojnog roka preselio u Pariz, pre povratka u Izrael gde je trebalo da završi studije filma i televizije u Jerusalimu. Lapid je nosilac i Ordena Viteza umetnosti i književnosti.

U okviru takmičarskog programa zaključno sa sutrašnjim danom biće prikazan 21 kratki film mladih autora iz različitih zemalja. Iz Srbije filmove predstavljaju Isidora Veselinović "Onaj koji donosi kišu", Maja Novaković "A sad se spušta veče" i Stefan Ðorđević "Poslednja slika o ocu".

U okviru muzičkog programa sinoć su nastupili Dejan Petrović i Big bend koji su imali energičan nastup izvodeći planetarno popularne rok i pop hitove. Sjajni duvački orkestar digao je na noge i "lokalce" i strane goste.

Večeras publiku Kustendorfa očekuje koncert pionira svetske bas scene "Click here" koji istražuju romsku muziku ujedinjujući umetnike iz različitih kultura. Bend čine muzičari iz Moldavije, Francuske i Rumunije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: