Dirigent Merkl: "Beogradska filharmonija pokušava da me izda"; Filharmonija: “Sledi mu tužba“

Beogradska filharmonija obratila se javnosti obaveštenjem da je nemački dirigent Jun Merkl otkazao gostovanje u Beogradu samo 60 sati pre prve probe izražavajući nezadovoljstvo zbog tog događaja i naglasivši da je Merkl ugovor "pre više meseci dobio na uvid i potpisao".

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2020.

16:24

Dirigent Merkl:
Foto: Gettyimages/ Leemage

S druge strane, nemački dirigent ima drugačiju priču i smatra da "Beogradska filharmonija pokušava da ga izda". On je čak išao dotle da je posavetovao svima da "ne idu tamo" i ne sarađuju s Filharmonijom!

Dakle, poznati nemački dirigent Jun Merkl tvrdi da je izigran od strane menadžmenta Beogradske filharmonije i svoje nezadovoljstvo je podelio na Fejsbuku i portalu "Slippeddisc" koji se bavi događajima u svetu klasične muzike.

- Mesecima sam se radovao prvom nastupu u Beogradu. Nažalost, postojala su neslaganja oko ugovornih obaveza koja se nisu mogla rešiti. Više od sedam nedelja pokušavam da dođem do dogovora. Predložio sam brojne načine da dođemo do kompromisa. Ali ni na jedan od njih nisam dobio ni delimično pozitivan odgovor. Sada već imam utisak da Beogradska filharmonija pokušava da me prevari i da u ovoj kompaniji nema nikakvog poštovanja prema umetnicima i gostujućim muzičarima. Otkazao sam, dakle, nastupe i neću tamo raditi u budućnosti. Žao mi je svih prijatelja koji su želeli da dođu na koncerte, ali moj savet je: ne idite tamo, ne radite tamo, vrlo lako možete biti prevareni ili razočarani - napisao je dirigent Jun Merkl.

Nakon takvog poteza se saopštenjem oglasila i Beogradska filharmonije.

- Potpuno neočekivano, dirigent je otkazao dolazak, i to samo 60 sati uoči prve probe s orkestrom iako je ugovor već potpisao. Razlog za to je njegovo nezadovoljstvo povodom stavke ugovora vezane za avio-transport. Svoje negodovanje je iskazao putem društvene mreže Fejsbuk i portala Slippeddisc koji se bavi događajima u svetu klasične muzike na i iza scene.

Jelena Milašinović, PR Beogradske filharmonije, za "Blic" je potvrdila da Merklu sledi tužba, odnosno da će Filharmonija "preduzeti zakonske mere" zbog ovog kršenja ugovora.

Milašinovićeva dodaje i da Jun Merkl, od kada je odlučio da se na ovaj način oglasi na društvenim mrežama, nije kontaktirao sa Filharmonijom.

On je, naime, dodaje ona, obrisao inicijalnu objavu na Fejsbuku, koja se i našla na portalu "Slippeddisc", a koji se bavi događajima u svetu klasične muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: