Josipa Lisac: ''Da napravim nešto da se svima svidi? Pa to je strašno!"

Muzička diva Josipa Lisac očekuje "prekrasan koncert" u regionalno prestižnom Sava centru u Beogradu 14. februara na Dan zaljubljenih i - na njen 70. rođendan!

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2020.

11:56

Josipa Lisac: ''Da napravim nešto da se svima svidi? Pa to je strašno!
Foto: Mare Milin

Tokom višedecenijske karijere za Josipu je bila i ostala "apsolutno najlepša muzička saradnja i život sa Karlom Metikošem" (1940-1991), koji je za nju napravio "najlepše pesme koje žive i danas", i antologijski album 'Dnevnik jedne ljubavi' (1973), a sve ove godine trajanja za nju su potvrda da je "uvek bilo najteže napraviti unikat od sebe".

"Nije bilo lako, ali zašto bi bilo lako? Treba biti teško da bi se uspeh isklesao. Želela sam imati svoj unikatni put i opstati na tom putu. Život je večita borba i traži borce. Istrajanost da ne odustaneš od toga što si zamislio, jer realizovati svoje zamisli je najteže. Treba se okrenuti sebi, ispitati ko si, što si, što želiš, da li stojiš iza toga što radiš i stvaraš. A što je teže biću još jača. Treba hrabrosti, sve vreme si u riziku. Da napravim nešto da se svima svidi? Pa to je strašno!", rekla je Josipa.

Već od samih početaka pevačke karijere, od kojih se rado priseća nastupa sa grupom O Hara 1967. godine u Domu omladine Beograda, Josipa kaže da je shvatila da će "imati drugačiji tempo" od drugih, u cilju da istraje na sceni. Do danas Josipa je ostala unikatna i svoja - vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, što se i sada može čuti uživo dok peva bezvremene hitove kakvi su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Boginja", "Danas sam luda"...

"Kroz sve ove godine brojnih aplauza nisam doživela neke padove, jer nisam letela kroz euforiju. Uspeh je da postojim. Neko odjednom postane slavan i onda sve brzo se ugasi. Ako mi je darovan talent moram raditi na tome i itekako se potruditi da ga opravdam. Bez lažne veličine - imam svoje ime i prezime. I to je najjače, to otvara vrata. I kao takva ponovo sam ona devojka iz Doma omladine koja mašta, sanjari i veseli se. I svaki put je moja odgovornost pred publikom sve veća", kaže Josipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: