Operska diva Jadranka Jovanović dobitnica prestižne nagrade za operetu u Trstu

Primadoni Jadranki Jovanović uručena je specijalna međunarodna nagrada za operetu 2019. u tršćanskom Teatru Roseti, uz pratnju FVG orkestra, pod upravom maestra Romolo Gesija.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.01.2020.

16:20

Operska diva Jadranka Jovanović dobitnica prestižne nagrade za operetu u Trstu
Foto: depositphotos/giuseppemasci.me.com

Nagradu koju dodeljuje internacionalna Asocijacija operete regije Friuli Venecija Ðulija u severnoj Italiji, srpskoj divi 28. decembra prošle godine uručila je italijanska operska umetnica karijere svetskih razmera, Danijela Barčelona, uz prisustvo slavnih kolega, soprana Danijele Mažucato i tenora Maka Rene Košotija.

"Velika je čast za mene da uručim ovu značajnu nagradu Jadranki u mom rodnom gradu. Hvala ti što si tako mnogo postigla u umetnosti, što si toliko toga dala umetnosti i što nastavljaš toliko da nam daješ” poručila je Barčelona uručujući nagrade.

Predsednica internacionalne Asocijacije Operete Marisa Lorenzon Palini istakla je tokom svečane ceremonije uručenja da ove godine nagradu dobija ne samo sjajna umetnica izuzetne internacionalne karijere, već i posebna ličnost koju karakteriše velika toplina i ljubaznost u komunikaciji i negovanje ljudskih odnosa, koja predstavlja svoju zemlju na najlepši mogući način.

"Hvala moji dragi Tršćani, hvala mojoj Italiji, koja mi je prva širom otvorila vrata, hvala žiriju koji me je nagradio, svim kolegama na sceni, orkestru, publici koja je ispunila salu Teatra Roseti preko poslednjeg mesta i hvala mojim Srbima koji su došli ovde večeras da me podrže", izjavila je Jadranka Jovanović, prva Srpkinja kojoj je uručeno ovo značajno priznanje.

Ova prestižna međunarodna nagrada za operetu osnovana je 1986. godine sa namerom da se oda počast umetnicima koji su doprineli razvoju i uspehu operete, njenom promovisanju u svetu u različitim izrazima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: