"Zlatni ćuran" glumcu Milanu Gutoviću

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Milan Lane Gutović dobitnik je najvišeg priznanja 49. pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije" u Jagodini, "Zlatnog ćurana" za životno delo.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.11.2019.

10:53

Foto: Printscreen / YouTube

Odluka je doneta danas na sednici kolegijuma Kulturnog centra i Festivala "Dani komedije", a popularnom dramskom umetniku biće uručena 20. marta 2020. godine, na otvaranju 49. "Dana komedije", saopšteno je danas iz Kulturnog centra.

U saopštenju koje je potpisao direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović se ističe da se Gutović, još na prvim "Danima komedije", pre 49 godina, susreo s publikom Jagodine ulogom u legendarnoj predstavi "Buba u uhu" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Za ulogu Vladimira u predstavi "Pučina" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, igrane 1978. godine, Gutović je na "Danima komedije" nagrađen statuetom "Ćuran".

Posebno je poznat po ulogama Srećka Šojića u serijama "Tesna koža" i "Bela lađa".

Nagrada "Zlatni ćuran" se sastoji od statuete ćurana, unikatne plakete i novčanog iznosa koji je dar Komercijalne banke.

Nagrada je ustanovljena 2001. godine i do sada su je dobili glumci: Miodrag Petrović Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubonir Ubavkić Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimir Ðuza Stojiljković, Petar Kralj, Milena Dravić, Jelisaveta Seka Sabljić, Rada Ðuričin, Svetlana Bojković, Ivan Bekjarev, Vlasta Velisavljević, Predrag Ejdus i Ljiljana Dragutinović.

Dobili su je i reditelj Dragoslav Lazić, pozorišni pisci i kritičari Muharem Pervić i Milosav Buca Mirković i režiser Dejan Mijač, koji je odbio da je primi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: