Slobodna zona na bis 13. novembra u DKC-u

Filmski hitovi koji su na 15. slobodnoj zoni izazvali najveću pažnju publike biće prikazani na bis u sredu, 13. novembra, u Dvorani Kulturnog centra Beograda, najavili su danas organizatori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2019.

13:12

Slobodna zona na bis 13. novembra u DKC-u
Foto: Slobodna Zona

Film Jadnici, koji je na repertoaru u sredu od 17 časova, prati priču Stefana, koji se nedavno pridružio odredu za borbu protiv kriminala u Monfermeju, predgrađu Pariza, gde je i Viktor Igo smestio svoj poznati roman Jadnici.

Zajedno sa svojim novim kolegama Krisom i Gvadom, iskusnim članovima tima, ubrzo otkriva da među lokalnim bandama vlada tenzija.

Kada se ova trojka nađe u haosu, nastalom tokom jednog hapšenja, dron će snimiti nešto što preti da otkrije istinu o svakodnevnom životu u getu.

Inspirisan neredima u Parizu 2005. godine i Lađ Lijevim istoimenim kratkim filmom, Jadnici su provokativni uvid u napet odnos koji vlada između lokalnog stanovništva i policije.

Od 19 časova biće prikazan film Kordiljeri snova, za koji je tokom festivala vladalo veliko interesovanje posetilaca.

Posle filmova "Nostalgija za svetlošću" i "Sedefno dugme", reditelj Patrisio Guzman se u filmu Kordiljeri snova okreće Kordiljerima kao metafori tragične istorije zemlje koju je napustio pre više od 40 godina.

Ovaj film je prikazan u okviru zvanične selekcije Filmskog festivala u Kanu ove godine, dobitnik je nagrade za najbolji dokumentarni film i poslednji je deo njegove alegorijske trilogije (pustinja, voda, planine), kroz koju je naslikao veoma lični portret Čilea, njegovih stanovnika i duhova njihove prošlosti.

Ovogodišnja Slobodna zona privukla je veliku pažnju i muzičkim dokumentarcima.

Tako je film reditelja Andreja Korovljeva Tusta bio rasprodat i biće prikazan u sredu od 19 časova.

Reditelj nam otkriva nepoznate momente iz života Branka Črnca Tuste, frontmena legendarnog pank-rok benda KUD Idijoti iz Pule.

Kroz arhivske materijale i intervjue s gitaristom Sašom Milovanovićem Verudom, basistom Nenadom Marjanovićem Fricom, bubnjarem Diegom Bosuscom Pticom, kolegama i savremenicima, film govori o neočekivanom proboju i meteorskom usponu pulskog sastava u bivšoj Jugoslaviji, ali i zabranama koje su doživljavali usled rata i nacionalizma u Hrvatskoj.

Nepoljuljanih ideala i beskompromisnog stava, Tusta i KUD Idijoti bili su prvi hrvatski bend koji je nastupio u Srbiji nakon raspada SFRJ, na danas legendarnom koncertu u beogradskoj Hali sportova 2000. godine.

Karte za projekcije na bis u prodaji su na blagajni Dvorani Kulturnog centra Beograda po ceni od 300 dinara.

Filmski festival Slobodna zona otvoren je 7. novembra svečano u Kombank dvorani uz film Areta Frenklin - Amazing Grace.

Poslednja dva dana festivala posetioci će imati priliku da pogledaju film Dane Budisavljević "Dnevnik Diane Budisavljević", koji je rasprodat čak tri puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: