Goranu Markoviću uručena "Kristalna koala"

Reditelju Goranu Markoviću danas je uručeno priznanje Kristalna koala i novčana nagrada u Filmskom centru Srbije, za film "Slepi putnik na brodu ludaka".

Izvor: Tanjug

Petak, 08.11.2019.

19:00

Goranu Markoviću uručena
Foto: Printscreen YouTube/RTS Kulturno-umetnièki program

Markovićevo ostvarenje proglašeno je za najgledanije u konkurenciji od pet srpskih filmova koji su prikazani na prošlogodisnjem 18. srpskom filmskom festivalu u Australiji. Priznanje je uručila ambasadorka Australije u Srbiji Rut Stjuart.

“Čast mi je da budem u prilici da dodelim ovu nagradu Goranu Markoviću. Australija je multikulturalna zemlja i jako nam je važno da svaka etnička grupa ima priliku da pokaže najbolje što ima. Ovakav festival daje šansu ljudima iz Srbije koji žive u Australiji da se povežu sa svojim korenima, ali i da budu u toku sa kulturom svoje zemlje”, kazala je ovom prilikom ambasadorka.

Goran Marković se zahvalio na ukazanoj časti.

“Kristalna koala mi mnogo znači jer znam da je izbor filmova koji putuju u Australiju uzak i da se zaista biraju najbolji. Srećan sam što naši ljudi tamo imaju priliku da pogledaju kvalitetna ostvarenja, jer su nažalost osuđeni na satelitske kanale, a znamo da se to ne može smatrati kulturom”, kazao je Marković zahvalivši Australiji jer odvaja sredstva za festival kao što je ovaj.

U ime Srpskog filmskog festivala u Australiji govorila je Vesna Čupić, koja je najavila ovogodišnje izdanje, koje će trajati od 14. do 24. novembra.

“Srećna sam što mogu da kažem da naš festival spada u najduže etničke festivale, koji se održava u čak šest gradova u Australiji. Ove godine biće prikazni filmovi 'Delirijum tremens', 'Šavovi', 'Ajvar', 'Taksi bluz'i 'Teslin narod', a gošća nam je glumica Vesna Čipčić”, kazala je Vesna Čupić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: