Priboj, grad poezije - "Poezija su ljudi"

Sedmi, po redu, festival "Dani Danila Lazovića", ove godine održaće se od 22. do 25.oktobra u Priboju, gradu u kome je rođen ovaj veliki glumac i u koji se rado vraćao, a meštani su ga uvek dočekivali sa osmehom, ponosom i raširenih ruku.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

16:27

Priboj, grad poezije -
Foto: Promo

Ovogodišnji slogan festivala glasi "Poezija su ljudi". Možda, baš ovaj slogan, više nego ijedan ranije, oslikava suštinu poezije i misiju festivala. Danilo Lazović, bard srpskog glumišta, čije ime, delo i umetničku veličinu slavi festival, najbolji je primer da su ljudi poezija. Oni je stvaraju i govore, prenoseći magiju umetnosti.

Ovogodišnji festival, baš zbog toga, okrenut je ljudima, njihovim životima, problemima, radostima i svemu onome što život jeste. U tome je presudna uloga umetnosti i poezije. Prepoznati, oplemeniti i opomenuti da je život dar, a umetnost njegov najbolji prijatelj.

Кao i prošlih godina, publika će biti u prilici da vidi vrhunska pozorišna ostvarenja, prisustvuje razgovorima sa najistaknutijim dramskim umetnicima, prati interesantne radionice, pogleda izložbe i podrži mnogo mladih studenata iz zemlje i regiona koji dolaze da se nadmeću u govorenju poezije.
Foto: Promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: