Promocija monografije o Mileni Dravić

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" u Čačku organizuje promociju monografije "Milena Dravić ili ključ snova" u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika, prenosi Morava info.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

09:12

Promocija monografije o Mileni Dravić
Foto: Printscreen / YouTube

Autor i priređivač knjige o verovatno najznačajnijoj glumici jugoslovenskog i srpskog filma je Anita Panić, dugogodišnji televizijska autorka, dokumentarista i pisac.

U programu učestvuju Anita Panić, Marija Radulović i učenice Muzičke škole Lenka Vujanić i Katarina Đokić, prenosi Morava info.

Promocija je na programu u sredu 23. oktobra u 19 sati, u maloj sali Biblioteke.

Milena je preminula u noći između 13. i 14. oktobra 2018. godine u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi u 79. godini.

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Milena Dravić, od prvog filma "Vrata ostaju otvorena" - koji je kao tinejdžerka 1959. snimila pod rediteljskom palicom izuzetnog, pokojnog Františeka Čapa, češkoga emigranta stalno nastanjenog u Sloveniji - izrasla je u miljenicu gledalaca. Svojim šarmom i spontanošću se nametnula, te je snimala i brojne druge nezaboravne filmove u kojima je ostvarila bravurozne uloge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: