U Beču se otvara "Muzej selfija": Žele da privuku mlade

U Beču se otvara muzej koji svojom "Instagram friendly" politikom želi da privuče mlade i da im u interaktivnim prostorima omogući da stvore svoja vlastita umetnička dela.

Izvor: B92

Petak, 04.10.2019.

16:00

Default images

Sa zidovima u živim bojama i velikim predmetima, muzej ima sve što je potrebno za savršene selfije.

"Broj mladih koji idu u muzeje je pao, pa pokušavamo da to pobedimo društvenim mrežama", rekla je Petra Šaringer, jedan od kreatora "Nofilter_museuma".

"Oni vole da žive onlajn", dodala je ona.

Muzej koji ima 24 prostorije pun je interaktivnih postavki sa kojima ljudi mogu da se zabave, rekla je Petra Šaringer.
Posetioci mogu da nađu savršene kulise za svoje fotografije, da se slikaju pred zidovima različitih boja i printeva, sa hranom, u lopticama, za stolom sa porodicom plišanih medveda u prirodnoj veličini.

Muzej će biti otvoren tokom šest meseci, a potom bi mogao da se preseli i u druge gradove. Cena ulaznice kreće se između 15 i 29 evra za posetu od 90 minuta.

"Nofilter_museum" se pridružuje velikom broju takvih ustanova širom sveta koje ciljaju na korisnike društvenih mreža, kojima je cilj da stvore savršene fotografije i potom ih objave na Instagramu.

Veći broj influensera sa Instagrama već je pokazao interesovanje za dolazak u muzej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: