Francuski strip umetnici Tijeri Gitar i Mirjana Mišlov gosti Nova Festivala

Francuski strip umetnici Tijeri Gitar i Mirjana Mišlov predstaviće svoje radove na izložbi "Francuski strip" u okviru Nova Festivala u Pančevu. Otvaranje izložbe je 8. oktobar 2019. godine, u 20h.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

15:00

Francuski strip umetnici Tijeri Gitar i Mirjana Mišlov gosti Nova Festivala
Foto: Nova festival

Tijeri Gitar je strip autor i ilustrator. Svoje radove je počeo da objavljuje u francuskim fanzinima osamdesetih godina, a početkom devedesetih kreira časopis La Pieuvre, i počinje redovno da izlaže u kultnoj galeriji - knjižari Un Regard Moderne u Parizu.

Njegov ilustratorski rad je redovno objavljivan u uglednim, premda međusobno raznorodnim publikacijama kao što su Liberation, New Yorker, Rock & Folk, Marie-Claire, Nova, Politis, a autor je i brojnih knjiških ilustracija, te dizajna CD izdanja. Trenutno završava svoju autobiografiju u stripu.

"Evoluirao sam na pank sceni. Zvanična štampa nas nije predstavljala i zato smo stvarali fanzine. Bilo ih je puno tokom osamdesetih. Bilo je praktičnije da tako predstavite svoj rad, svako je mogao da stvori nešto svoje", rekao je Gitar o svojim počecima.

"Na mene su uticale različite tehnike, od graviranja drveta, preko američke škole, ali i mange. Ne menjam svoj stil, ali on se jednostavno razvija vremenom", kaže Gitar o svom crtačkom stilu.

Mirjana Mišlov, rođena je 1966. godine u Parizu, scenaristkinja je i spisateljica jugoslovenskog porekla.

Izložba će biti otvorena do 18. oktobra, a ulaz je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: