The Brand New Heavies posle tri godine ponovo u Beogradu

Autentični jazz-funk-soul-RnB sastav The Brand New Heavies održaće dva koncerta (29. i 30. oktobra) u beogradskom klubu Bitef art cafe, a u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaff - Sessions.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.09.2019.

17:18

The Brand New Heavies posle tri godine ponovo u Beogradu
Foto: GettyImages / Tabatha Fireman

Pioniri londonske Acid jazz scene The Brand New Heavies svoju veliku ljubav prema "fank gruvu" iz sedamdesetih godina uspeli su da transformišu u sofisticirani zvuk koji ide putevima klasičnog soula i to u eri u kojoj dominira hip-hop.

Izgradili su kult u londonskom klabingu, te uspeli da prežive promenu u kojoj je retka gruv scena nestajala, dok se rađao i razvijao "acid house".

Pod uticajem repera Q-Tip i MC Search prihvatili su hip-hop zvuk da bi izdali "Heavy Rhyme Experience Vol. 1", na kojem su se kao specijalni gosti pojavili reperi Main Source, Gang Starr, Grand Pub i Pharcade.

U narednim godinama, grupa se istakla albumima "Brother sister", "Trunk Funk: The Best of the Brand New Heavies" i "Get Used to It".

Osnivači benda Simon i Andrew ujedno su i kantautori i producenti 16 singlova koji su se našli na top 40 listama, dok je prodaja njihovih albuma prešla broj od 2,5 miliona kopija.
Foto: GettyImages / Tabatha Fireman
Poslednjih godina radili su na novom albumu koji je izdat nedavno, 6. septembra, pod nazivom "TBNH".

Bend je već krenuo na svetsku turneju, dok će njihov dolazak u Beograd značiti da će srpska publika biti među prvima koja će imati priliku da čuje pesme sa novog albuma.

The Brand New Heavies nastupali su u Beogradu pre tri godine, gde su, u okviru istog serijala, održali rasprodate koncerte o kojima se i dalje priča, zbog čega su organizatori serijala ove godine zakazali još dva datuma u okviru kojih će publika moći da uživa u njihovim nastupima 29. i 30. oktobra u kultnom klubu Bitef art cafe.

Oni će biti drugi izvođači nove sezone Musicology Barcaff Sessions serijala, u okviru kog će se pojaviti i muzičari poput francusko-marokanske kantautorke Hindi Zahre, 28. i 29. septembra i virtuoznog gitariste grupe Vulfpeck, Cory Wonga, 7. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: