Ipak su se predomislili? Ministarstvo neće podneti prijavu protiv Georgieva

Ministarstvo kulture će podneti prijavu zbog vređanja državnih simbola na Kanli-kuli, ali ona neće biti podneta zbog nastupa Vlada Gergijeva, već zbog drugih izvođača

Izvor: B92

Petak, 23.08.2019.

09:50

Ipak su se predomislili? Ministarstvo neće podneti prijavu protiv Georgieva
Foto: dexns31/depositphotos

Iako su pokušali da ga uz pomoć podaničkih medija stave na stub srama, Ministarstvo kulture Crne Gore neće podneti prijavu protiv umetnika Vlada Georgieva, a posle nastupa na humanitarnom koncertu "Za naše Kosovo i Metohiju, odnosno zbog izvođenja pesme "Tamo daleko".

"Ministarstvo kulture će u roku od dva meseca podneti prijavu zbog vređanja državnih simbola na Kanli Kuli u Herceg Novom, ali ona neće biti podneta zbog nastupa Vlada Georgijeva, već drugih izvođača", saopšteno je iz Ministarstva, koje ostavlja tužilaštvu da odluči o vrsti prijave, prekršajnoj ili krivičnoj.

Koga je ministar kulture Aleksandar Bogdanović izvukao "iz bubnja" i napisao mu prijavu, znaće se uskoro. Pored Georgieva na koncertu su nastupili Ivana Žigon i "Kosovski božuri", "Grupa 357", Divna Ljubojević, Trubački orkestar Marka Gligorijevića i Danica Crnigorčević, prenose Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: