"Ova uloga je kruna njegove karijere"

Uloga Džordža Radeta Šerbedžije u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički predstavlja krunu njegovog pozorišnog stvaralaštva, kazao je Tanjugu reditelj Jug Radivojević, koji je odnedavno i direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.08.2019.

12:29

Foto: Foto: Getty/Jason Merritt / Staff

Premijera predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf", koja se odigrala se 29. jula na Malom Brionu privukla je veliku pažnju u čitavom regionu, a publika i kritika hvale izuzetnu glumačku kreaciju protagonista komada.

Pored Radeta Šerbedžije, koji se pojavljuje u ulozi Džordža, u predstavi igraju Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM, Milan Marić u alternaciji sa Ljubomirom Bulajićem i Martinom Grđanom, Nika Ivančić u alternaciji sa Rominom Tonković.

Predstava je nastala u koprodukciji pozorišta "Ulysses" i Beogradskog dramskog pozorišta, a Radivojević napominje da Šerbedžiju poznaje od početka devedesetih godina prošlog veka.

"Tada je Rade snimao film 'Nečista krv' u Vranju. Bio sam tada brucoš na studijama režije i bio srećan što sam ga upoznao. Rade je igrao u komadu 'Ko se boji Virdžinije Vulf' 1990. godine u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Dušana Jovanovića, kada je Lenka Udovički bila asistent režije", kazao je Radivojević i izrazio zadovoljstvo jer se Šerbežija vraća na scenu Beogradskog dramskog pozorišta u kultnom komadu Edvarda Olbija.

"Beogradsko dramsko pozorište biće privilegovano jer će imati Radeta Šerbedžiju u stalnom repertoaru. On u komadu 'Ko se boji Virdžinije Vulf' briljira i uloga Džordža je kruna njegovog pozorišnog stavaralaštva, što će publika u našem pozorištu imati prilike da vidi od 7. do 11. oktobra. Imamo izvanredan glumački ansambl sa našim Milanom Marićem i prvakinjom ZKM Katarinom Bistrović Darvaš...Siguran sam da imamo predstavu koju će publika jako voleti, a festivali rado pozivati", istakao je Radivojević.

Obaveze direktora BDP- a mu ne dozvoljavaju da preterano razmišlja o narednim projektima u kojima bi bio angažovan kao reditelj.

"Meni je uspeh BDP-a sada prioritet. Na otvaranju sezone imamo predstavu 'Sumrak bogova' u režiji Jagoša Markovića koja nastaje po čuvenom filmu koji je režirao Lukino Viskonti. Ekskluzivitet te predstave je okolnost da se igra na maloj sceni. Do kraja sezone u planu nam je postavljanje još tri predstave u Beogradskom dramskom pozorištu", zaključio je Radivojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: