Dve nagrade za Pozorište Boško Buha

Pozorište “Boško Buha” dobilo je dve nagrade na 27. Kotorskom festivalu pozorišta za decu za predstavu “Pitam se, pitam, koliko sam bitan”, Erlenda Lua, u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Jane Maričić.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.07.2019.

16:00

Dve nagrade za Pozorište Boško Buha
Ilustracija / Foto: Depositphotos/almoond

Žiri u sastavu Ana Tasić, Mirko Radonjić i Morana Dolenc, koji je od 1. do 11. jula pogledao je 11 predstava u takmičarskom festivalskom programu je jednoglasno je doneo odluku da Nagrada za izvrsnu izvedbu pripadne Stefanu Bundalu i Aleksandru Milkoviću, za partnerski odnos u predstavi “Pitam se, pitam, koliko sam bitan”.

U obrazloženju stoji da je odnos između oca i sina ključan za dinamiku i emotivnost predstave, što je njen osnovni smisao.

“Igra je zasnovana na delikatnoj izražajnosti koja stvara veoma upečatljiv odnos između ova dva lika, a koji se kroz razvoj radnje funkcionalno menja. Prikaz njihovog zajedničkog puta je i prikaz zajedničkog sazrevanja i menjanja, opipljivog međusobnog uticaja”, ocenio je žiri.

Nagradu za autorski rad žiri je dodelio Mileni Depolo, uz ocenu da njena dramaturgija obezbeđuje čisto, precizno i dinamično vođenje priče, bez viškova ili padova u tempu.

“Na sceni se virtuozno kritički gradi pripovest o potrebi za očuvanjem osobenosti i individualnosti, u društvu koje sistemski neguje neiskrenost, snobizam i nezdravu kompetativnost. Naročito je važna činjenica repertoarskog iskoraka ove produkcije, smelost da se na scenu postavi jedno neuobičajeno delo za mlade, izvan polja očekivanih, poznatih narativa”, navedeno je u obrazloženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: