Hip-hop bina - novina na Nišvilu

Na predstojećem, 25. izdanju "Nišville" džez festivalu od 8. do 11. avgustam prvi put će biti hip hop bina s popularnim domaćim, regionalnim i inostranim rep izvođačima.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 05.07.2019.

15:30

Hip-hop bina - novina na Nišvilu
Ilustracija/Foto: konradbak/depositphotos

"Hip Hop stage" biće postavljena na lokaciji "Midnight Jaždance" bine na severnom bedemu niške Tvrđave pored nekadašnjih umetničkih ateljea, a uz poznate “hedlajnere” nastupiće i mlade snage niške i beogradske rep scene koji u svom muzičkom izrazu prezentuju fuziju repa s džezom, funkom, soulom, rokom i srodnim muzičkim pravcima.

Kao najveću zvezdu na hip hop bini organizatori najavljuju Erika Boba, bubnjara i perkusionistu čuvenog američkog sastava "Cypreš Hill", koji već godinama ima vrlo zapaženu solo karijeru.

Nastupiće i regionalni rep sastav TBF iz Splita, a tu je i najreprezentativniji predstavnik modernog srpskog krosover (hip hop/džez/fank/soul) izraza Marko Šelić - Marčelo sa ekipom vrhunskih muzičara poznatijim kao "Napet Quintet".

Uz mnoštvo mladih kvalitetnih niških rep sastava, nišvilske boje braniće i sve popularniji dvojac "Stereo Banana" sa svojim energičnim i autentičnim nastupom, a tu su i nadasve duhoviti i improvizatorski nepredvidivi Ajs Nigrutin i "Thimbe", koji pored bazičnog sastava "Bad Copy" već godinama imaju zapažene solo karijere i vrlo često nastupaju u tandemu.

Ulaz na Hip Hop stage je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: