Radost za ljubitelje velikog platna: Najbolji bioskop u Evropi stiže i u Beograd

Posle Novog Sada, Pančeva i Zrenjanina, i Beograd će početkom jeseni dobiti "CineStar" bioskop u novom tržnom centru Ada mol.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2019.

10:31

Radost za ljubitelje velikog platna: Najbolji bioskop u Evropi stiže i u Beograd
Foto: gettyimages/PhotoAlto/Frederic Cirou

Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je "Blitz-CineStar" najboljim bioskopom u Evropi u 2019. godini, a nagrada "International Exhibitor of the Year" uručena je "Blitz-CineStaru" na kongresu "CineEurope" u Barceloni uz obrazloženje da je reč o kompaniji koja podiže lestvicu u industriji i ostvaruje kontinuirani rast.

Posebno je istaknuto da "Blitz-CineStar" svojoj publici pruža najbolji bioskopski doživljaj, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju.

"Naši bioskopi su specifični po magičnom enterijeru, udobnosti, dizajnu, kvalitetu audio i vizuelne opreme koja je ceo utisak gledanja filma podigla na najviši nivo. Spremamo se i privodimo kraju radove u Ada molu i jedva čekamo da Beogradu ponudimo najkvalitetniji bioskop u Evropi", izjavio je direktor kompanije "Blitz-CineStar Srbija" Zoran Savić nakon uručenja nagrade.

Kompanija "Blitz-CineStar" 2015. godine otvarila je prvi multipleks u Srbiji - "CineStar Pančevo" sa četiri bioskopske sale ukupnog kapaciteta od 483 sedećih mesta.

Nakon Pančeva otvoreni su i bioskopi u Zrenjaninu sa četiri bioskopske sale i 495 sedećih mesta i "CineStar Novi Sad 4DX" sa 10 bioskopskih sala i 1.366 sedećih mesta, od kojih je jedna prva 4DX sala u Srbiji, kao i KIDS dečja sala s toboganom. Brend "CineStar" datira od 1948. godine, kada je kompanija "Kieft & Kieft Filmtheater GmbH" otvorila svoj prvi klasični bioskop u Libeku u Nemačkoj.

Nakon više od četiri decenije rada, 1993. godine otvorili su svoj prvi multipleks u Nemačkoj i započeli širenje po celoj Evropi.

"CineStar Grupa" u regionu ima ukupno 23 multipleksa, uključujući i ovaj u Beogradu, koji će na jesen biti otvoren, a raspolaže sa 145 digitalnih dvorana i više od 23.000 sedišta. Broj posetilaca na godišnjem nivou je blizu pet miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: